Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: rConceptz from Pixabay RECEPT Hash browns

RECEPT Hash browns

Uživajte u jednostavnom i hrskavom krumpiru

Hash brown bi bio nešto slično slanom kolačiću od krumpira, a ovakav se često jede kao prilog za doručak.

Hrskavi, topli, slasni i neodoljivi – i k tome jako ih je lako za napraviti, obrok su u kojem će uživati čitava obitelj.

Novi list prenosi recept koji ćete, vjerujemo, upisati u svoju kuharicu.

Sastojci

  2 srednja crvena krumpira, naribana
  pola srednjeg luka, sitno nasjeckanog
  30 g višenamjenskog brašna
  1 veliko jaje
  240 ml ulja za prženje ili po potrebi
  sol i papar po ukusu

Priprema

Isperite naribani krumpir dok voda ne postane bistra, zatim ga ocijedite tako da istisnete vodu iz njega rukama. Stavite ga u zdjelu i umiješajte sitno nasjeckan luk, brašno i jaje dok se ravnomjerno ne povežu.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, stavite krumpir u tavu ili napravite zasebne hrpice kao male palačinke.

Pecite dok ne porumene s donje strane, zatim preokrenite i zapecite s druge strane. Trebalo bi trajati najmanje pet minuta po strani.

Ako ih pržite u jednom većem komadu, možete narezati na četvrtine radi lakšeg okretanja.

Izvadite iz posude i ocijedite na papirnatim ubrusima. Začinite solju i paprom i odmah poslužite.

Vaša reakcija na temu