Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kolač od čokolade i voća

RECEPT Kolač od čokolade i voća

Hedonizam koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Kombinacija čokolade i voća je kraljevski spoj za sladokusce. Razmazite se jednostavnim receptom koji uspije baš svaki put. Pomiješajte omiljene sastojke i ukrasite po svom guštu. Zalogaji će se topiti u ustima, a vi ćete biti zaokupljeni predivnim osjećajem uz kolač od čokolade i voća. Počastite svoje omiljene ljude i hedonistički ritual može početi, piše Novi list.

Sastojci

200 g maslaca

200 g tamno smeđeg mekog šećera

100 g tamne čokolade (80%) izlomljene na komadiće

75 ml rakije

1 žličica ekstrakta vanilije

250 g grožđica

250 g ribizla

100 g suhih brusnica

100 g suhih višanja

100 g miješane kore

200 g brašna + prašak za pecivo

100 g mljevenih badema

3 žlice kakaa

3 jaja razmućena vilicom

Priprema

U veliki lonac stavite maslac, šećer, čokoladu, rakiju, vaniliju i suho voće. Lagano zagrijte, povremeno miješajući dok se sve ne otopi. Maknite s vatre.

Zagrijte pećnicu na 150C. Duboki kalup za torte, okrugli 20cm ili 18cm kvadratni, obložite dvostrukim slojem pergamenta za pečenje.

Pomiješajte brašno, bademe, kakao i začin. U lagano ohlađenu čokoladnu smjesu u loncu umiješajte jaja, a zatim i smjesu brašna. Istrugajte u pripremljeni lim i pecite 1½ h – 1 h 45 minuta. Ohladite u limu, pa ukrasite.

Vaša reakcija na temu