Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kolač s kivijem

RECEPT Kolač s kivijem

Lagani desert

Ako tražite lagan, voćni desert koji će osvježiti vaš stol, kolač s kivijem odličan je izbor. Ovaj kolač spaja mekanu biskvitnu podlogu s kremastim slojem i svježinom kivija. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva puno vremena, a rezultat je efektan i ukusan.

Sastojci

Za biskvit:

– 3 jaja

– 100 g šećera

– 100 g brašna

– 1 vanilin šećer

– Pola praška za pecivo

Za kremu:

– 300 ml mlijeka

– 3 žlice šećera

– 1 puding od vanilije

– 200 ml slatkog vrhnja

– 1 žlica šećera u prahu

Za premaz:

– 4 do 5 kivija

– 1 želatina (u listićima ili prahu)

– 2 žlice vode

Priprema

1. Priprema biskvita

U posudi miksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano umiješajte. Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Ohladite.

2. Priprema kreme

Skuhajte puding od vanilije u mlijeku sa šećerom prema uputama na pakiranju. Ostavite da se potpuno ohladi. U drugoj posudi istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Kada se puding ohladi, umiješajte ga u tučeno vrhnje i dobro sjedinite.

3. Priprema kivija

Oljuštite kivi i narežite ga na tanke ploške. Želatinu pripremite prema uputama (ako je u prahu, pomiješajte s dvije žlice mlake vode i ostavite da nabubri, zatim lagano zagrijte da se otopi).

4. Slaganje kolača

Na ohlađeni biskvit rasporedite kremu i poravnajte. Na vrh posložite kriške kivija. Prelijte pripremljenom želatinom, pazeći da ravnomjerno prekrije voće.

5. Hlađenje

Kolač stavite u hladnjak na najmanje dva sata, a idealno preko noći, kako bi se krema stegnula i svi sastojci povezali.

Savjeti

– Umjesto biskvita možete koristiti podlogu od petit keksa i maslaca.

– Kivi je prirodno kiselo voće pa se dobro slaže s kremom od vanilije.

– Ako ne volite želatinu, možete jednostavno posložiti voće i posuti šećerom u prahu prije posluživanja.

Posluživanje

Kolač poslužite ohlađen, narezan na kocke. Ovaj desert najbolje odgovara uz šalicu kave ili čaja. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu