Kotleti u umaku pripremaju se prilično jednostavno, a budu iznimno mekani i zaista savršenog okusa, piše Recepttura.
Sastojci:
4 teleća kotleta
sol
papar
1/2 žličice ružmarina
ulje za prženje
300 ml paradajz sosa
400 ml vode
1 žlica glatkog brašna
Prilog – pire krumpir:
1 kg krumpira
50 g maslaca
150 ml mlijeka
sol
Ukrašavanje:
narezani svježi peršin
Upute:
Kotlete s obje strane prvo nauljiti, pa posoliti, popapriti i posuti ružmarinom, te sve lagano utrljati.
U širu tavu sipati ulje da pokrije dno pa ga zagrijati.
Na laganoj vatri pržiti kotlete 5 minuta sa svake strane.
Zatim u tavu uliti paradajz sos i pola količine vode (200 ml).
Lagano promiješati i pustiti da krčka 20 minuta.
Za to vrijeme povremeno okrenuti kotlete te ih malo preliti s tekućinom u kojoj se krčkaju.
U preostalih 200 ml vode razmutiti brašno.
Nakon 20 minuta, izvaditi meso pa u tavu sipati razmućeno brašno i sve promiješati.
Vratiti meso u tavu i pustiti da krčka na laganoj vatri idućih 20 minuta uz povremeno okretanje kotleta i prelijevanje tekućinom u kojoj se krčkaju.
Za prilog oguliti krumpir, narezati na komade i staviti kuhati u posoljenoj vodi.
Krumpir je kuhan kad kroz njega vilica može proći.
Ocijediti krumpir, te ga zdrobiti. Ubaciti maslac i uliti mlijeko i sve dobro izmiješati.
Narezati peršin.
Na tanjur staviti pire krumpir, jedan kotlet i preliti s malo sosa od kuhanja.
Ukrasiti narezanim peršinom.