Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kotleti u umaku

RECEPT Kotleti u umaku

Iznimno mekani

Kotleti u umaku pripremaju se prilično jednostavno, a budu iznimno mekani i zaista savršenog okusa, piše Recepttura.

Sastojci:

4 teleća kotleta

sol

papar

1/2 žličice ružmarina

ulje za prženje

300 ml paradajz sosa

400 ml vode

1 žlica glatkog brašna

Prilog – pire krumpir:

1 kg krumpira

50 g maslaca

150 ml mlijeka

sol

Ukrašavanje:

narezani svježi peršin

Upute:

Kotlete s obje strane prvo nauljiti, pa posoliti, popapriti i posuti ružmarinom, te sve lagano utrljati. 

U širu tavu sipati ulje da pokrije dno pa ga zagrijati.

Na laganoj vatri pržiti kotlete 5 minuta sa svake strane.

Zatim u tavu uliti paradajz sos i pola količine vode (200 ml).

Lagano promiješati i pustiti da krčka 20 minuta.

Za to vrijeme povremeno okrenuti kotlete te ih malo preliti s tekućinom u kojoj se krčkaju.

U preostalih 200 ml vode razmutiti brašno.

Nakon 20 minuta, izvaditi meso pa u tavu sipati razmućeno brašno i sve promiješati.

Vratiti meso u tavu i pustiti da krčka na laganoj vatri idućih 20 minuta uz povremeno okretanje kotleta i prelijevanje tekućinom u kojoj se krčkaju.

Za prilog oguliti krumpir, narezati na komade i staviti kuhati u posoljenoj vodi.

Krumpir je kuhan kad kroz njega vilica može proći.

Ocijediti krumpir, te ga zdrobiti. Ubaciti maslac i uliti mlijeko i sve dobro izmiješati.

Narezati peršin.

Na tanjur staviti pire krumpir, jedan kotlet i preliti s malo sosa od kuhanja.

Ukrasiti narezanim peršinom.



Vaša reakcija na temu