Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kozice u kremastom umaku od špinata

RECEPT Kozice u kremastom umaku od špinata

Malo kalorija, puno okusa

Kroz siječanj mnogi od nas pokušavaju provesti nove planove u djelo. Jedan koji je vrlo popularan u početku godine je jesti zdravije ili malo smršaviti. Mnogi se ljudi odlučuju za prehranu s malo ugljikohidrata – drugim riječima, sve više izbjegavaju namirnice poput tjestenine i kruha. Zadovoljavajući taj kriterij, ovaj rajski kremasti recept s kozicama apsolutno je dozvoljen i toliko je ukusan da se loše stvari dijetne prehrane odmah zaborave.

Sastojci (za 4 porcije):

450 g kozica
1 žličica paprike u prahu (slatke)
 1⁄2 žličice talijanskog začinskog bilja
 sol, papar
 2 češnja češnjaka
 2 žlice maslinovog ulja
100 g sušenih rajčica
350 g srca artičoke
150 g svježeg špinata
200 ml vrhnja

Priprema:

Kozice začinite paprikom u prahu, začinskim biljem, soli i paprom. Češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Na njemu popržite kozice i češnjak. U međuvremenu grubo nasjeckajte sušene rajčice i ocijeđene artičoke. Operite špinat i uklonite sve tvrde peteljke. Kad su kozice gotove, izvadite ih iz tave i u njoj kratko popržite pripremljene rajčice i artičoke. Zatim dodajte špinat i pustite da se raspadne. U mješavinu povrća dodajte vrhnje i pustite da zavrije.

Začinite paprikom u prahu, soli i paprom i ponovno pirjajte oko 1 minutu. Zatim kozice vratite u tavu i ubacite u umak. Pustite ih da se krčkaju u umaku 2 do 5 minuta dok ponovno ne budu vruće i potpuno kuhane. Kozice u kremastom umaku poslužite uz salatu po izboru, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu