Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kremasti rižoto od tikvica

RECEPT Kremasti rižoto od tikvica

Potrebno samo nekoliko sastojaka

Ovaj fenomenalno kremasti rižoto od tikvica, začina, maslaca i svježe naribanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Za ovaj brz i fin obrok s povrćem bit će ti potrebno samo nekoliko sastojaka, piše Miss Gastro.

Priprema je zaista jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a uz to, rižoto je sjajan način da iskoristiš višak tikvica. Isprobaj naš recept!

Sastojci

maslinovo ulje 2 žlica

tikvice 2 kom

luk 0,50 kom

češnjak 1 režanj

sol 0,25 žličica

arborio riža 300 g

povrtni temeljac 600 g

vrhnje za kuhanje 60 g

maslac 2 žlica

listići svježeg peršina

Postupak

U tavi zagrij maslinovo ulje te dodaj tikvicu, luk i češnjak.

Dinstaj na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko 5 minuta.

Potom dodaj rižu i začine te sve podlij sa 300 ml povrtnog temeljca.

Rižoto kuhaj 15-ak minuta uz povremeno miješanje i povremeno dolijevanje povrtnog temeljca.

Kada je riža kuhana al dente, umiješaj maslac i vrhnje te sve promiješaj. 

Posluži odmah sa svježe naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.

Vaša reakcija na temu