Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay / ilustracija RECEPT Kukuruzni kruh

RECEPT Kukuruzni kruh

Priprema na brazilski način

Tko je bar jednom kušao mekani, tek ispečen hrskavi kruh od kukuruznog brašna, htjet će isprobati ovaj brazilski recept specifičnih slatkastih aroma. Kukuruzno brašno je pristupačna namirnica koja se može koristiti u raznim receptima za kruh, kolače i peciva.

Poznat već više od 7000 godina, kukuruz je jedno od najhranjivijih zrna dostupnih za prehranu jer nudi mnoštvo vitamina i minerala, kao i ugljikohidrata i vlakana. 

Sastojci:

- 3 jaja

- pola šalice ulja

- 2 šalice kukuruznog brašna 

- 1 šalica šećera

- 1 šalica mlijeka

- prstohvat soli

- 1 žličica praška za pecivo.

Priprema: 

U blender ubacite tri jaja, pola šalice ulja, potom dodajte dvije šalice kukuruznog brašna. Zatim ulijte mlijeko, šećer, dodajte prstohvat soli i žličicu praška za pecivo. Izmiksajte sve sastojke dok se ne sjedine. 

U željeni kalup za pečenje ulijte smjesu koju ste dobili i pecite otprilike 40 minuta na 180 stupnjeva.

Za još bolji okus, na kriške kruha možete mazati maslo prije jela, piše 24sata.

Vaša reakcija na temu