Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Limoncello tiramisu

RECEPT Limoncello tiramisu

Ukusni talijanski desert pun vitamina C koji se topi u ustima

Tiramisu je tradicionalni talijanski desert koji se sastoji od piškota namočenih u kavu te bogato oplemenjenih kremom od mascarpone sira...

No jeste li znali da postoji i 'lakša' osvježavajuća verzija puna vitamina C? Recept za izradu ovog sočnog kolača s dodatkom likera limoncello koje se izrađuje od limuna donosi Punkufer.

Za limoncello sirup:

240 ml likera limoncello

240 ml vode

100 grama šećera

180 ml svježe iscijeđenog soka limuna

40 piškota

Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

Za mascarpone kremu:

450 grama mascarpone sira

350 grama vrhnja za šlag

150 grama džema od limuna

60 grama šećera u prahu

Priprema:

1. U loncu zagrijte limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi i uz često miješanje dok se šećer ne otopi do kraja.

2. Stavite sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

3. Za to vrijeme mikserom istucite vrhnje u šlag. Umiješajte u njega šećer u prahu.

4. U posebnoj zdjeli izmiksajte mascaropne sir s džemom od limuna.

5. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od mascarpone sira i limuna.

6. Umočite pišote u limoncello sirup, te ga položite u vatrostalnu posudu u kojoj ćete pripremiti kolač.

7. Piškote posložite jedan do drugoga u red da u potpunosti prekrite dno posude.

8. Preko piškota umočenih u sirup premažite polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna.

9. Preko smjese ponovo stavite piškote umočene u sirup, te cijeli kolač završite s ostatkom kreme.

10. Ukrasite kolač s malo limunove korice ako posjedujete organski uzgojene plodove.

11. Stavite kolač u hladnjak na barem šest sati ili preko noći.

12. Poslužite ohlađenog. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu