Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Lubenica s grilla

RECEPT Lubenica s grilla

Ljetno otkriće

Oduševljeni smo ovim receptom s lubenicom, sinonimom za duge ljetne večeri i opuštanje s društvom. Vrijedi je uklopiti i u jelovnik za sljedeći roštilj jer dobro funkcionira kao prilog, salata, ali i desert, piše Miss Gastro.

Uz malo truda, lubenica neće biti samo ukusna, već i zaista fotogenična. Trebaš je dobro natrljati šećerom, koji će se na grilu karamelizirati i biti 'krivac' za tragove koji će nastati nakon par minuta na vrućoj rešetki. Lubenica s notom karameliziranog šećera dobro će pristajati uz niz začinskog bilja, umaka, ali i sladoled. 

Sastojci

lubenica 1,50 kg

šećer kristal 50 g

korica limete 1 žlica

sol 1 prstohvat

Postupak

Nareži lubenicu na četvrtine, a potom na trokute debljine do dva centimetra.

Pomiješaj šećer, prstohvat soli i koricu limete pa mješavinom dobro natrljaj lubenicu.

Stavi na grill i grilaj dvije do tri minute sa svake strane.

Posluži odmah!

Još ideja za posluživanje grilane lubenice:

U šećer s koricom limete umiješaj malo chilija u chili flakesa i posluži uz osvježavajući dip od grčkog jogurta.

Dobra kombinacija su i smeđi šećer, kumin te limeta.

Iskoristi grilanu lubenicu za pripremu salate s feta sirom, svježim lukom i listićima mente. 

Nareži grilanu lubenicu na kockice pa je pomiješaj sa svježim krastavcima i listićima bosiljka. 

Prelij grilanu lubenicu medom ili pak balzamičnim octom. 

Posluži uz javorov sirup i kuglicu sladoleda.

Vaša reakcija na temu