Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Muffini od jagoda

RECEPT Muffini od jagoda

Sezonski doručak ili desert

Jednostavni za pripremu i meki, ovi muffini od jagoda idealan su zalogaji za doručak, a možeš ih poslužiti i kao brzi i lagani desert...

Polako se zahuktava sezona jagoda, i bila bi šteta to ne iskoristiti! Ako ništa drugo, uvijek će ti prijati ovi odlični muffini od jagoda Ovaj recept veoma je jednostavan i sadržava samo dobro poznate sastojke. 

Desetak minuta bit će ti potrebno da sve pripremiš te staviš u pećnicu, a nakon što se ispeku trebat će ti malo strpljenja da dočekaš da se ohlade... No isplatit će se, piše Miss Gastro.

Sastojci

oštro brašno 180 g

šećer kristal 150 g

sol 0,50 žličica

prašak za pecivo 2 žličica

suncokretovo ulje 80 ml

jaje 1 kom

mlijeko 120 ml

jagode 180 g

šećer u prahu 120 g

mlijeko 2 žličica

Postupak

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U svaki kalup za muffine stavi po jednu papirnatu košaricu za muffine.

U zdjeli pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Stavi na stranu.

Pjenasto izmiksaj jaje pa mu dodaj ulje i mlijeko. Potom kuhačom umiješaj pripremljenu smjesu brašna. Na kraju dodaj jagode i lagano promiješaj.

Ulij tijesto u kalupe za muffine. Peci 20-ak minuta pa provjeri čačkalicom jesu li pečeni. Ostavi muffine da se ohlade prije nego ih izvadiš iz kalupa.

U zdjelici pomiješaj šećer u prahu i mlijeko dok grudice ne nestanu. Kad se muffini ohlade, prošaraj ih šećernom glazurom.

Vaša reakcija na temu