Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: čitateljica FOTO-UBOD Neobičan susret s poskokom

FOTO-UBOD Neobičan susret s poskokom

Prizor iz Srinjina

Paralelno s dolaskom toplijeg vremena, probudili su se poskoci. Nije rijetkost, stoga, vidjeti ih u prirodi, pa čak ni nadomak kuća. 

Neobičan susret s poskokom imala je i naša čitateljica. Fotografirala ga je u Srinjanama gdje je, kako nam je napisala, 'svratio na marendu'. Pogledajte prizor koji je zabilježila!

Napomenimo kako su zmije dio prirodnog bogatstva, važne za očuvanje ekosustava te imaju izuzetnu ulogu u kontroli glodavaca. Ova je otrovnica zaštićena, stoga ju je posebno potrebno izbjegavati. 

Otrov je vrlo jak i na mjestu ugriza djeluje trenutačno. Odmah počinje oticanje praćeno jakim bolovima. S vremenom se širi kolanjem krvi i počinje ugrožavati život. Jedini je pravi lijek protiv ugriza protuotrov.


Vaša reakcija na temu