Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izabran novi potpredsjednik udruženja 'Vino Dalmacije'

Izabran novi potpredsjednik udruženja 'Vino Dalmacije'

Održana izvanredna skupština

Udruženje Vino Dalmacije održalo je u vijećnici HGK Split izvanrednu skupštinu radi izbora nove osobe u tijela udruženja. Na mjesto potpredsjednika i člana Upravnog odbora izabran je Mario Jeličić Purko koji će se od sada intenzivno uključiti u rad udruženja. 

Osim toga članovi Skupštine raspravljali su o planovima za marketing i promociju Dalmacije na stranim tržištima poput Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Skandinavskih zemalja, Australije, Velike Britanije, Nizozemske i Švicarske. Ideja je da Udruženje ostvari dugoročnu suradnju s važnim osobama iz vinskog svijeta u inozemstvu koji će postati ambasadori Dalmacije.

Također, velika je važnost pridana projektu sistematizacije Zaštićenih oznaka izvornosti radi lakše komunikacije s kupcima, ali i stvaranja reda na tržištu što je važno i kao sustav zaštite vinara kod dolaska stranih ulagača. 

Osobit je naglasak stavljen na problematiku korištenja zaštićenih pojmova na vinskim etiketama kao što je Reserva/Riserva ili sur lie i utvrđeno je da će Udruženje istupiti dopisom prema Ministarstvu i Državnom inspektoratu u kojem će se tražiti pojašnjenje pravne osnove kažnjavanja pojedinih vinarija koje se dogodilo budući da nije jasna osnovanost istih. 

'Osobito nas veseli da je sve više mladih vinara, novih generacija, aktivno uključeno u rad udruženja, budući da trenutačno imamo zaposlenu samo jednu osobu s planom da do kraja godine to budu dvije', kazao je Leo Gracin, predsjednik udruženja Vino Dalmacije.

Na kraju, utvrđeno je da će se izvanredna izborna Skupština za sva tijela udruženja održati u prosincu 2024. godine.

Vaša reakcija na temu