Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUBOTA U ĐARDINU: 27. Dani volonterstva i solidarnosti

SUBOTA U ĐARDINU: 27. Dani volonterstva i solidarnosti

Od 9.30 do 12.30 sati

U subotu će se održati 27. Dani volonterstva i solidarnosti

Tradicionalna manifestacija Dani volonterstva i solidarnosti koju 27. godinu zaredom organizira Regionalni volonterski centar Udruge 'MI' – Split održat će se sutra u Strossmayerovom parku (Đardinu) u vremenu od 9.30 do 12.30 sati.

'Pozivamo sve građane da dođu na ovu humanitarno-prodajnu manifestaciju, upoznaju se s radom čak 34 udruge i ustanove iz Splita i okolice te kupnjom na štandu podrže humanitarnu notu ovog događanja. Dio sredstava sa svakog štanda donirat će se Udruzi Autizam 365 za kupnju defibrilatora – uređaja za reanimaciju koji će biti javno dostupan svim građanima ispred Centra za autizam Split', poručuju organizatori.


Na štandovima će se moći kupiti različiti proizvodi i rukotvorine, ali i usvojiti nova znanja i vještine. Čekaju vas brojne knjige i stripovi, nakit, ukrasi, prirodna kozmetika, ali i proizvodi od keramike i platnene vrećice. Učenici COO 'Juraj Bonači' predstavit će proizvode svoje zadruge, Udruga Srce i Udruga Moje dijete Solin rukotvorine sa svojih kreativnih radionica, Splitsko dijabetičko društvo će mjeriti šećer u krvi i tlak građanima te ih informirati o šećernoj bolesti, a volonteri Zdravstvene škole će pokazati okupljenima što rade u laboratorijima i za što koriste mikroskope. Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija pripremit će nam razne kolače i slastice, a moći ćete pogledati i izložbu Splitske face solidarnosti u organizaciji Info zone. Oni najmanji pak moći će se zabaviti uz dječje kreativno-zabavne radionice koje će se održati u vremenu od 10 do 12 h.

Na štandovima će se građani iz 'prve ruke', tj. od samih volontera moći informirati o uključivanju u volonterske programe pojedinih organizacija te o dobrobitima volonterstva za pojedince i za cijelu zajednicu.

U kulturno-zabavnom programu humanitarne izložbe sudjelovat će 10-ak udruga i javnih institucija, s glazbeno-scenskim nastupima. Osobito ističemo udrugu Glazbene niti ljubavi koja nas vjerno prati svake godine, a ove godine slave jubilarnu 10. godišnjicu od osnutka!

'Očekuje nas sunce, ali i mnogo pjesme, plesa i smijeha. Pozivamo sve građane da pripreme kratke rukave, sunčane naočale i mnogo dobre volje!

Građani koji nam se ne stignu pridružiti na sutrašnjoj manifestaciji, vezano za mogućnosti uključivanja u volontiranje mogu se javiti Regionalnom volonterskom centru Split, a ako žele donirati za Udrugu Autizam 365, u OTP banci je otvoren podračun za humanitarnu akciju - IBAN: HR8324070001500022952. U opis plaćanja molimo navesti: Donacija za Udrugu Autizam 365', poručuju iz Regionalnog volonterskog centra Udruge 'MI'.

Manifestacija se održava u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, a financirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i organizirana uz podršku HDS ZAMP-a.

Vaša reakcija na temu