Ove divne pahuljaste palačinke od ricotte i limuna jelo su kojim se možeš počastiti svaki put kada te uhvati loše raspoloženje. Garantirano popravljaju raspoloženje, osobito kada su prelivene medom. Dobro će pristajati i uz javorov sirup, ali i tučeno vrhnje ili brzinsku kremu od kokosa.
Priprema i pečenje će ti oduzeti otprilike pola sata, a količina je dovoljna za 4 porcije, piše Miss Gastro.
Sastojci
Jaje 4 kom
Ricotta 330 g
Šećer 2 žlica
Limunova korica 1 kom
Sok od limuna 1 kom
Oštro brašno 70 g
Kokosovo brašno 25 g
Maslac 2 žlica
Sol 0,25 žličica
Postupak
Pomiješaj žumanjke, ricottu, kokosovo brašno, šećer i sok te koricu jednog limuna. Potom dobro umiješaj brašno špatulom.
Bjelanjke izmiksaj u čvrst snijeg s prstohvatom soli.
Špatulom umiješaj bjelanjke u smjesu žumanjaka i ricotte.
Zagrij malo maslaca na tavi pa izlij tijesto i peci male palačinke otprilike 2 minute sa svake strane.
Posluži odmah!