Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Brigitte Tohm / Unsplash RECEPT Pahuljaste palačinke od ricotte i limuna

RECEPT Pahuljaste palačinke od ricotte i limuna

Slatki doručak

Ove divne pahuljaste palačinke od ricotte i limuna jelo su kojim se možeš počastiti svaki put kada te uhvati loše raspoloženje. Garantirano popravljaju raspoloženje, osobito kada su prelivene medom. Dobro će pristajati i uz javorov sirup, ali i tučeno vrhnje ili brzinsku kremu od kokosa.

Priprema i pečenje će ti oduzeti otprilike pola sata, a količina je dovoljna za 4 porcije, piše Miss Gastro.

Sastojci

Jaje 4 kom

Ricotta 330 g

Šećer 2 žlica

Limunova korica 1 kom

Sok od limuna 1 kom

Oštro brašno 70 g

Kokosovo brašno 25 g

Maslac 2 žlica

Sol 0,25 žličica

Postupak

Pomiješaj žumanjke, ricottu, kokosovo brašno, šećer i sok te koricu jednog limuna. Potom dobro umiješaj brašno špatulom. 

Bjelanjke izmiksaj u čvrst snijeg s prstohvatom soli.

Špatulom umiješaj bjelanjke u smjesu žumanjaka i ricotte.

Zagrij malo maslaca na tavi pa izlij tijesto i peci male palačinke otprilike 2 minute sa svake strane. 

Posluži odmah!

Vaša reakcija na temu