Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Pastrva iz pećnice

RECEPT Pastrva iz pećnice

Poslužite sa salatom

Dalmacija je bogata krškim rijekama u kojima žive pastrve. Najpoznatija je 'Solinka', mekousna pastrva koja živi u Jadru. 

Pastrva je, okusom, jako slična lososu. Bogata je hranjivim tvarima, a mi vam donosimo recept kako je pripremiti u pećici.

Potrebno vam je

6pastrva
2 glavice kapule
4 režnja češnjaka
1 vezica peršina
1limun
1 grančica ružmarina
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema

Nakon što ribu očistite i osušite papirnatim ubrusom posolite je izvana i iznutra. Nasjeckano povrće pomiješajte sa začinima i maslinovim uljem. 

Tom smjesom napunite pastrve koje ćete posložiti u lim za pečenje. 

Na pastrve poredajte kriške limuna i polijte s još malo maslinovog ulja. Prekrijte folijom. 

Ribu pecite na 200 Celzijevih stupnjeva. Dobro bi bilo da pećnicu ranije zagrijete. Prvih pola sata pecite s folijom, a zadnjih 15 minuta skinite foliju.

Pastrve možete poslužiti uz bilo koju salatu, rižu ili neki drugi prilog.


Vaša reakcija na temu