Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem

RECEPT Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem

Zdravo i ukusno

Recept za patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem nije kompliciran, a bit ćete siti i nepce će vam biti i više nego zadovoljno. Ako vam gosti dolaze na večeru, pripremite im ovaj zdrav i ukusan obrok koji će ih sigurno oduševiti, a i vas. 

Sastojci:

- 500 g patlidžana

- 180 g miješanog mljevenog mesa

- 160 g riže

- 100 g rajčica

- 50 g crvenog luka

- 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice)

- 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice)

- 1 dl soka od rajčica

- 1 jaje

- 2 češnja češnjaka

- listići peršina

- sol, papar.

Priprema:

Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite, piše 24 sata.

Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.

Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.

Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte.

Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta. 

U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.

Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevajte vodom (može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).

Poslužite uz 120 g kuhane riže.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare