Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bernhard Post from Pixabay RECEPT Piletina u pivu

RECEPT Piletina u pivu

Poslužite uz kruh koji ćete umakati u slasni umak

Ako volite pivo, mekanu piletinu i to još u umaku koji je pomalo gorkast, onda je ovaj jednostavni recept baš za vas. Ovo jelo ne zahtjeva nikakav prilog, osim kruha koji ćete umakati u slasni umak, piše Coolinarka.

Sastojci za 4 osobe:

8 komada pilećih bataka

malo soli + crveni papar

malo crvene začinske paprike

malo timijana

4 zlice ulja

4 cesnja česnjaka

5 - 7 dl svijetlog piva

Priprema:

Batake oprati i posušiti, zatim ih natrljati sa soli i zacinima. U tavi na zagrijanom ulju przite batake da sa svih strana dobiju lijepu boju. Dodati  cijeli česšjak i zaliti sa pivom. Pivo treba skroz da prekrije piletinu.

Smanjiti vatru i ostaviti meso da se kuha oko 20 min. Zatim pojačati vatru i dinstati meso dok se pivo ne ukuha i dok se ne napravi gusti umak.

Posluživanje:

Jelo poslužiti odmah uz svježi kruhić, koji će vam trebati da umačete u fini i slasni umak. 

Vaša reakcija na temu