Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pita od šljiva s 'tajnim' sastojkom

RECEPT Pita od šljiva s 'tajnim' sastojkom

Prhka, ukusna i aromatična

Prhka pita sa šljivama fantastičan je kolač, tako ukusan i aromatičan. Još kad se doda 'tajni' sastojak – mak…, prenosi Zagrebexpress.

Sastojci:

Za prhko tijesto:

- 400 g brašna

- 200 g šećera

- 40 g mljevenog maka

- 1 žličica cimeta

- 3 žlice hladne vode

- 200 g maslaca

Nadjev:

- 700 – 800 g šljiva

- 2 žlice smeđeg šećera

- 1 žličica cimeta

Priprema:

Prhko tijesto:

Od svih sastojaka napraviti mrvičastu smjesu.

Pola smjese utisnuti na dno kalupa, drugim dijelom mrvica posipati na kraju, kad stavite nadjev.

Kalup je promjera 26 cm.

Nadjev:

Na tijesta posložiti očišćene šljive pomiješane sa šećerom i cimetom.

Posipati drugim dijelom mrvičastog tijesta i još malo posipati šećerom i cimetom.

Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C cca 40 minuta.

Ohlađenu pitu po želji pospite šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu