Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Popečci od cvjetače

RECEPT Popečci od cvjetače

Odlična zamjena za meso

Popečci od cvjetače odličan su međuobrok za sve ljubitelje hrskavog i odlično začinjenog zalogaja, a uz kakav prilog ili salatu, oni će se u trenu pretvoriti u glavnu zvijezdu glavnog jela.

Za pripremu će vam trebati desetak minuta, a popečke ćete peći, naravno, ovisino o količini, ali svakako manje od pola sata. Nemojte se žuriti i prenatrpati tavu, radije radite u nekoliko serija – bit ćete nagrađeni svršeno hrskavom koricom, piše punkufer.

Popečci od cvjetače odlično se slažu s ljutim umacima, a ako odabirete jednostavnost – prelijte ih kiselim vrhnjem s malo limunova soka.

Sastojci za popečke od cvjetače:

2 velika žuta luka, nasjeckana na sitno

4 velika češnja češnjaka, protisnuta

600 g cvjetova cvjetače

4 velika jaja

6 žlica glatkog brašna

1 čajna žličica praška za pecivo

4 čajne žličice nasjeckanog kopra

sol

svježe mljeveni crni papar

ulje

Priprema popečaka od cvjetače:

U dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Posolite, dodajte češnjak, pustite neka se prži otprilike minutu pa maknite s vatre i ostavite sa strane.

Cvjetaču usitnite u blenderu na veličinu rižinih zrna. Ostavite sa strane.

U zdjeli umutite jaja, brašno, prašak za pecivo, kopar, sol i papar. Umiješajte usitnjenu cvjetaču i pirjani luk.

Tavu u kojoj ste pirjali luk obrišite kuhinjskim papirom, dodajte malo ulja i, kada se zagrije, žlicom izlijevajte malo po malo smjese kako biste dobili popečke.

Pržite popečke od cvjetače s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Izvadite ih na kuhinjski papir da upije višak masti i odmah poslužite.

Vaša reakcija na temu