Popečci od cvjetače odličan su međuobrok za sve ljubitelje hrskavog i odlično začinjenog zalogaja, a uz kakav prilog ili salatu, oni će se u trenu pretvoriti u glavnu zvijezdu glavnog jela.
Za pripremu će vam trebati desetak minuta, a popečke ćete peći, naravno, ovisino o količini, ali svakako manje od pola sata. Nemojte se žuriti i prenatrpati tavu, radije radite u nekoliko serija – bit ćete nagrađeni svršeno hrskavom koricom, piše punkufer.
Popečci od cvjetače odlično se slažu s ljutim umacima, a ako odabirete jednostavnost – prelijte ih kiselim vrhnjem s malo limunova soka.
Sastojci za popečke od cvjetače:
2 velika žuta luka, nasjeckana na sitno
4 velika češnja češnjaka, protisnuta
600 g cvjetova cvjetače
4 velika jaja
6 žlica glatkog brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
4 čajne žličice nasjeckanog kopra
sol
svježe mljeveni crni papar
ulje
Priprema popečaka od cvjetače:
U dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Posolite, dodajte češnjak, pustite neka se prži otprilike minutu pa maknite s vatre i ostavite sa strane.
Cvjetaču usitnite u blenderu na veličinu rižinih zrna. Ostavite sa strane.
U zdjeli umutite jaja, brašno, prašak za pecivo, kopar, sol i papar. Umiješajte usitnjenu cvjetaču i pirjani luk.
Tavu u kojoj ste pirjali luk obrišite kuhinjskim papirom, dodajte malo ulja i, kada se zagrije, žlicom izlijevajte malo po malo smjese kako biste dobili popečke.
Pržite popečke od cvjetače s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Izvadite ih na kuhinjski papir da upije višak masti i odmah poslužite.