Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Ružice od lisnatog s jabukama

RECEPT Ružice od lisnatog s jabukama

Jednostavno, a fino

Index donosi jednostavan recept za ukusne i elegantne ružice od lisnatog tijesta s jabukama.

Sastojci

2 pakiranja gotovog razvaljanog lisnatog tijesta

3 jabuke

8 žlica pekmeza od jabuke ili marelice

1 limun

100 g šećera u prahu za posipanje

Priprema

Prepolovite jabuke i izvadite im sredinu. Narežite ih na što tanje ploškice (1 do 2 milimetra).

Ploškice prelijte s dovoljno vode da budu skroz prekrivene i na njih iscijedite limun.

Zagrijte ih u lončiću na vatri ili u mikrovalnoj pećnici na 3 min. Ako ste ih narezali dovoljno tanko (na 1 mm debljine) i ako vidite da su dovoljno savitljive, nema ih potrebe zagrijavati.

Lisnato tijesto izrežite na 6 jednakih traka i svaku traku premažite s malo pekmeza.

Ploškice jabuka slažite cijelom dužinom trake tako da se malo preklapaju (kao crijep). Zaobljena strana koja ima koricu treba malo viriti sa trake tijesta.

Otprilike polovica trake će biti slobodna. Slobodni dio tijesta preklopite preko ploškica koliko ide i lagano pritisnite prstima.

Tako oblikovanu traku s jabukama pažljivo zamotajte. Trebali biste dobiti oblik ružice.

Oblikovane ružice slažite u kalup za muffine koji ste prethodno dobro namastili i pobrašnili. Možete se poslužiti i papirnatim košaricama za muffine.

Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva između 35 i 40 minuta.

Pečene ružice pospite šećerom u prahu i poslužite.

Vaša reakcija na temu