Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Salata od kvinoje i šparoga

RECEPT Salata od kvinoje i šparoga

Izvrsna kombinacija

Ova ukusna i zadovoljavajuća salata je kombinacija pečenih šparoga, kuhane kvinoje, slanutka i feta sira, začinjenih jednostavnim preljevom od limuna i maslinovog ulja, prenosi Index.

Sastojci: 

1 žličica maslinovog ulja

450 gšparoga

480 ml vode

190 gsirove kvinoje

2 češnja češnjaka, nasjeckana

60 ml svježe iscijeđenog soka od limuna

2 žlice maslinovog ulja

1 konzerva slanutka, ocijeđenog i ispranog (400 g)

3 mlada luka, tanko narezana

70 g feta sira, izmrvljenog

½ žličice soli

¼ žličice svježe mljevenog papra

svježa metvica ili peršin, za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C i očistite šparoge.

Stavite šparoge na lim za pečenje i pomiješajte s 1 žličicom maslinovog ulja. Posolite i popaprite po ukusu.

Stavite u pećnicu i pecite 8-12 minuta ili dok ne omekšaju. Koliko dugo ih je potrebno peći će ovisiti o debljini šparoga.

Pečene šparoge ohladite pa narežite na komadiće duljine 2,5 cm i stavite na stranu.

Kvinoju premjestite u cjedilo i isperite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite.

U malom loncu pomiješajte kvinoju s vodom. Pustite da zakuha na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite vatru tako da blago ključa.

Kuhajte, otklopljeno, dok kvinoja ne upije svu vodu, otprilike 15 minuta. Pokrijte lonac i ostavite sa strane.

U velikoj posudi pomiješajte preostalo maslinovo ulje, sok od limuna i češnjak. Posolite i popaprite po ukusu, te dobro promiješajte.

Dodajte kuhanu kvinoju, slanutak, mladi luk i pečene šparoge u posudu s preljevom i nježno sve pomiješajte.

Prebacite u posudu za posluživanje i posipajte izmrvljenom fetom i svježim začinskim biljem, ako ga koristite.

Prilagodite začine i uživajte.

Vaša reakcija na temu