Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Slane palačinke

RECEPT Slane palačinke

Savršeni obrok za svaku priliku

Palačinke su jedno od onih jela koje se može pripremiti na bezbroj načina, a slane verzije posebno su zahvalne jer mogu poslužiti kao brzi ručak, lagana večera ili toplo predjelo. Punjenja su neograničena – od klasičnih kombinacija sa sirom i šunkom do modernih verzija s povrćem, piletinom ili umacima. Donosimo recept za jedno ukusno i izdašno punjenje koje će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.

Sastojci:

- 2 pileća fileta

- 1 glavica luka

- 1 manja crvena paprika

- 1 manja tikvica

- 150 g kukuruza iz konzerve

- 100 ml vrhnja za kuhanje

- 100 g naribanog sira (gauda, edamer ili mozzarella)

- Maslinovo ulje

- Sol, papar i začini po želji (origano, češnjak u prahu, malo čilija)

Priprema:

1. Piletinu narežite na sitne kockice i začinite solju, paprom i malo origana. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i prepržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite je sa strane.

2. Na istoj tavi dodajte nasjeckani luk, papriku i tikvicu te pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte kukuruz i vratite piletinu u tavu.

3. Ulijte vrhnje za kuhanje i kratko kuhajte dok se sastojci ne povežu u kremastu smjesu. Na kraju umiješajte naribani sir i miješajte dok se ne otopi.

4. Palačinke punite toplom smjesom, zarolajte ih ili preklopite, a po želji ih možete složiti u vatrostalnu posudu, posuti dodatnim sirom i zapeći 10-ak minuta u pećnici na 180 °C.

Savjet: Ako želite vegetarijansku verziju, izostavite piletinu i dodajte više povrća poput šampinjona, špinata ili brokule. Za bogatiji okus, umjesto vrhnja možete koristiti svježi sir ili bešamel umak.

Slane palačinke ovako pripremljene odličan su način da iskoristite ostatke iz hladnjaka i stvorite ukusan, domaći obrok koji se brzo sprema i još brže nestaje s tanjura.

Vaša reakcija na temu