Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Christo Anestev from Pixabay RECEPT Sočni kolač od keksa i pudinga

RECEPT Sočni kolač od keksa i pudinga

Bez pečenja, brzo gotov

Treba vam neki brzinski desert? Zadovoljna donosi recept za kolač bez pečenja koji ćete napraviti za tren. Brže od ovoga ne može. Keksi, puding od lješnjaka i čokoladna glazura dobitna su kombinacija.

Sastojci za brzi kolač od keksa i pudinga: 

500 grama petit beurre keksa

1 litra mlijeka (za puding)

2 dcl mlijeka (za namakanje keksa)

15 dag maslaca

2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji)

1 dcl slatkog vrhnja

100 grama tamne čokolade

Priprema brzog kolača od keksa i pudinga:

1. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada s ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature.

2. Odaberite protvan u koji ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u protvan dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko žlica kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.

3. Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte s vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte kuhačom ili špatulom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.

Savjet: Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kave i ruma.

Vaša reakcija na temu