Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Štrudel od višanja

RECEPT Štrudel od višanja

Kolač za koji se isplati paliti pećnicu tijekom ljeta

Jedino nas toplinski valovi tijekom ljeta mogu spriječiti da ispečemo dobru staru štrudlu od višanja. Srećom, ovaj vikend stiglo nam je privremeno zahlađenje pa je sada pravi trenutak da upalimo pećnicu i zarolamo ukusnu štrudlu, piše Zadovoljna.

Sastojci:

- 700 grama otkoštenih višanja

- 8 kora za savijače

- 1 mala žlica cimeta

- 100 grama mljevenih badema

- 100 grama šećera

- 100 ml ulja

- 100 ml mlijeka

Priprema:

1. Pripremite oko 700 grama očišćenih višanja. Ako nemate svježe, iskoristite višnje iz kompota koje prethodno dobro ocijedite u cjedilu. Ubacite višnje u posudu, ubacite šećer, cimet i bademe te sve dobro promiješajte.

2. Pomiješajte ulje i mlijeko. Uzmite dvije kore i gornju koru premažite tom mješavinom mješavinom, rasporedite po njoj par žlica višanja, zatim zarolajte i pažljivo položite u protvan premazan masnoćom. Na isti način iskoristite preostale kore.

3. Kada su sve zarolane, prelijte ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 30 i 40 minuta tj. sve dok štrudla ne postane zlatnožuta. Ohlađenu štrudlu po odabiru možete posipati šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu