Fina i sočna štrudla od jabuka jedna je od najomiljenijih slastica koju vole baš svi. Jednako je ukusna još topla ili ohlađena, a radi se brzo i jednostavno, piše Recepttura.
Sastojci
12 gotovih kora
Smjesa za premazivanje:
240 ml jogurta
240 ml ulja
2 jaja
90 g šećera
90 g griza
10 g praška za pecivo
Nadjev:
1200 g jabuka
4 žlice šećera
4 žlice krušnih mrvica
cimet
Ukrašavanje:
šećer u prahu
Upute
Prvo treba napraviti smjesu za premazivanje.
U široku posudu sipati ulje i jogurt i ubaciti jaja.
Pjenjačom sve dobro izmiješati.
Zatim dodati šećer, griz i prašak za pecivo i završno izmiješati.
Jabuke oprati pa im oguliti koru i očistiti od koštica.
Izribati ih na krupniji ribež.
Jabukama dodati šećer i po želji cimet.
Slijedi izrada štrudli.
Uzeti jednu koru, na nju staviti 4 žlice smjese za premazivanje i rasporediti je po cijeloj kori.
Prekriti s drugom korom, opet premazati s 4 žlice smjese za premazivanje i prekriti trećom korom.
Četvrtinu količine jabuka rasporediti po cijeloj površini treće kore, te posuti sa žlicom krušnih mrvica.
Štrudlu prvo presavinuti s bočnih strana, a zatim zarolati.
Prebaciti je u protvan od pećnice prekriven papirom za pečenje.
Na isti način napraviti i preostale tri štrudle.
Prije pečenja premazati ih preostalom smjesom za premazivanje.
Peku se u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.
Prohlađenu štrudlu posipati šećerom u prahu, narezati i uživati.