Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tart s malinama

RECEPT Tart s malinama

Ova prefina voćna slastica vas neće razočarati i tražit ćete još

Ako ste i vi ljubitelj laganijih slastica, onda nećete zažaliti ukoliko isprobate ukusni i osvježavajući tart s dodatkom bobičastog voća poput malina, piše T-portal.

Tart s malinama jedna je od onih delicija koje se sviđaju svima, no ako niste ljubitelj ovog voća, možete ga zamijeniti i s jagodama, borovnicama... Bit će podjednako fino, a kladimo se da se neće dugo zadržati u kalupu.

I ne brinite, iako izgleda da oko tarta, slastice prepoznatljivog izgleda bez 'pokrova' od prhkog tijesta, ima puno posla, to zapravo i nije tako.

Potrebno je:

125 gr brašna

50 gr šećera

50 gr maslaca

15 ml slatkog vrhnja (za tijesto)

600 gr malina (ali slobodno zamijenite drugim voćem poput jagoda, borovnica, kupina...)

100 gr šećera (za kremu)

Priprema:

Brašno, šećer, slatko vrhnje i maslac umijesite tako da se dobije ujednačena smjesa koju treba utisnuti u kalup i zatim ispeći oko 5-7 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.

Pola količine malina ukuhajte sa šećerom pazeći da se voće ne raskuha kako bi ostalo cijelo.

Zatim poslažite voće preko tijesta, pa preko toga stavite ostatak svježih malina. Nastavite peći 10-ak minuta i poslužite toplo ili hladno. Možete po želji dekorirati i sa šlagom.

Vaša reakcija na temu