Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bernadette Wurzinger from Pixabay RECEPT Tiramisu s jagodama i bijelom čokoladom

RECEPT Tiramisu s jagodama i bijelom čokoladom

Zavodljiva verzija prokušane slastice

Tiramisu je već desetljećima simbol profinjenog užitka, a njegova kremasta tekstura i bogati okusi čine ga savršenim desertom za romantične trenutke. No, kada mu dodamo jagode, dobivamo posebnu, svježiju i zavodljiviju verziju ovog klasika, piše Novi list.

Jagode, poznate kao voće ljubavi, donose dašak slatke kiselkaste svježine koja savršeno balansira bogatstvo kreme i aromu kave. Osim što su neodoljivo ukusne, jagode simboliziraju strast i romantiku, zbog čega je upravo ova kombinacija savršeni završetak posebne večere u dvoje.

Sastojci:

480 ml vrhnja za šlag
225 g krem sira
115 g mascarpone sira
255 g bijele čokolade za kuhanje, otopljene i ohlađene
120 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
2 pakiranja piškota (oko 85 g svako, ukupno 170 g)
160 ml soka od naranče
600 g jagoda, narezanih

Priprema:

U velikoj zdjeli miksajte vrhnje dok se ne formiraju mekani vrhovi. U drugoj zdjeli pomiješajte sireve i miješajte dok ne postane pahuljasto. Umutite ohlađenu čokoladu, polovicu količine šećera u prahu i vaniliju. Potom umiješajte pripremljeni šlag. Premažite polovicu piškota polovicom soka od naranče i rasporedite u kalup.

Premažite s pola smjese sira i pospite polovicom jagoda. Premažite preostale piškote preostalim sokom od naranče i rasporediti preko jagoda. Nježno umiješajte preostali šećer u preostalu smjesu krem sira i umiješajte preostali šlag. Raširite po piškotama. Po vrhu stavite preostale jagode. Ohladite dobro prije posluživanja. I ova verzija tiramisua, baš kao i klasična, treba dosta vremena da se ohladi u hladnjaku jer to omogućuje sastojcima da se stvrdnu i da se okusi deserta potpuno razviju. Isplati se čekati!

Vaša reakcija na temu