Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina u umaku od povrća

RECEPT Tjestenina u umaku od povrća

Dobar tek

Index donosi recept za ukusnu tjesteninu.

Sastojci

500 g tjestenine

2 glavice crvenog luka

100 g slanine

300 g mrkve

300 g tikvica

200 g brokule

200 g kukuruza šećerca

400 ml vrhnja za kuhanje

sol, papar, začini po želji

Priprema

Prvo stavite vodu da zavrije za tjesteninu. Dok čekate da voda zavri nasjeckajte luk, slaninu. Mrkvu i tikvice nasjeckajte na kockice. Narežite i brokulu.

Tjesteninu skuhajte prema uputi na vrećici.

Vodu u kojoj se kuhala tjestenina sačuvajte za pripremu umaka.

Popržite luk, kada postane staklast dodajte slaninu, zatim mrkvu. Nakon što mrkva omekša, dodajte tikvicu i brokulu jer njima treba manje vremena da se skuhaju. Pržite 15 minuta.

Podlijte po potrebi s vodom u kojoj ste kuhali tjesteninu.

Kada se povrće skuha i voda ispari dodajte vrhnje za kuhanje. Začinite.

Kuhajte još cca 10 minuta. 5 minuta pred kraj dodajte kukuruz.

Vaša reakcija na temu