Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Philippe Murray-Pietsch / Unsplash RECEPT Torta od palačinki

RECEPT Torta od palačinki

Hit na društvenim mrežama

Ako nemaš nove ideje za zanimljiv desert, onda je ova torta od palačinki idealno rješenje. Spravljanje je jednostavno, nema puno sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima, piše Miss Gastro.

Recept je objavljen na YouTube kanalu Lieblingsdesserts, a u samo dva tjedna pregledalo ga je više od 2.3 milijuna ljudi iz cijelog svijeta!

Za palačinke:

Sastojci

Oštro brašno 180 g

Kakao prah 35 g

Sol 1 prstohvat

Šećer 10 g

Jaje 3 kom

Mlijeko 260 ml

Voda 160 g

Med 60 g

Suncokretovo ulje 25 ml

Postupak

Stavi u posudu brašno, kakao, prstohvat soli i šećer te sve dobro promiješaj. Potom dodaj 3 jaja, miješajući postepeno ulij mlijeko pa dodaj vodu te miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto.

Procijedi tijesto za palačinke kroz fino sito da ne ostanu grudice.

Dodaj tijestu med te ostavi da odstoji 20 minuta. Nakon toga umiješaj 25 ml biljnog ulja.

Namaži tavu biljnim uljem te ispeci palačinke s obje strane na srednjoj vatri. Trebaš dobiti 14 palačinki.

Za kremu:

Sastojci

Krem sir 250 g

Šećer u prahu 90 g

Kiselo vrhnje - punomasno 150 g

Slatko vrhnje 250 g

Med 20 g

Šećer u prahu 4 žlica

Postupak

Za kremu dobro izmiksaj krem sir, 45 g šećera u prahu i kiselo vrhnje. U drugoj posudi izmiksaj slatko vrhnje i 45 g šećera u prahu u čvrsti šlag. Dodaj to kremi te sve dobro izmiješaj.

Svaku palačinku premaži kremom. Ostavi malo kreme za kasnije. Svaku palačinku presavij dvaput. Potom po svakoj palačinki premaži preostalu kremu.

Oprezno namotaj tri palačinke u nizu. Potom svaku palačinku 'lijepi' na kolut tako da slažeš jednu po jednu s premazanim dijelom i svaki put dobro pritisni.

Omotaj tortu kalupom za tortu te prekrij prozirnom folijom. Stavi kolač u hladnjak da odstoji 8-10 sati. 8. Makni kalup i foliju. Prije posluživanja pospi kolač šećerom u prahu. 

Vaša reakcija na temu