Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Eatde from Pixabay RECEPT Uskrsni kolač od mrkve

RECEPT Uskrsni kolač od mrkve

Sjajan je odabir za sve, a posebno za vegane

Već se svi veselimo Uskrsnim blagdanima. Postoji nekoliko stvari koje ne bi smjele nedostajati na Uskrsnu nedjelju: potrebno je osigurati ili izraditi prave ukrase, nokte nalakirati svijetlim bojama i naravno pripremiti ukusnu hranu. Ovogodišnji favorit je veganska torta od mrkve za koju vam čak i ne treba puno sastojaka.

Ne morate biti profesionalni pekar da biste svojim najdražima za Uskrs poslužili veganski kolač od mrkve. Svatko može ispeći ovu poslasticu! Najbolje ga je poslužiti uz šalicu svježe skuhane kave, piše Novi list.

Sastojci (za tortu): 

1 žličica cimeta

2 žličice praška za pecivo

230 grama brašna

260g smeđeg šećera

600 grama mrkve

110 grama oraha

200 ml suncokretovog ulja

125 ml soka od naranče

100 g ribanog kokosa

Sastojci (za glazuru): 

250g šećera u prahu

3 žlice veganskog jogurta

1/2 limuna

1/2 vrećice vanilin šećera 

Priprema:

Pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo, prašak za pecivo i smeđi šećer u velikoj zdjeli. Ogulite mrkvu. Zatim pomiješajte ulje i sok od naranče i dodajte u smjesu od brašna.

Sad nasjeckajte orahe na sitne komadiće i dodajte ih u tijesto zajedno s kokosom.

U sljedećem koraku sve zajedno miksajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C i stavite tijesto u prethodno namašćeni kalup za pečenje. Pustite da se sve zajedno peče oko 45 minuta. Kada kolač izvadite iz pećnice ostavite da se potpuno ohladi. Sada je na redu glazura: pomiješajte jogurt, sok od pola limuna i vanilin šećer te dodajte šećer u prahu. Gotovu glazuru premažite preko kolača i na kraju ostavite da se stegne u hladnjaku.

Vaša reakcija na temu