Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT ZA MORSKI SPECIJALITET Tjestenina s kozicama

RECEPT ZA MORSKI SPECIJALITET Tjestenina s kozicama

Brzo je gotova

Kombinacija tjestenine i kozica idealna je za pripremu tijekom najtoplijih dana jer ne zahtijeva puno vremena provedenog pored štednjaka, a nudi cijelu paletu mediteranskih okusa.

Jednostavan recept donosi missGASTRO, uz napomenu da se kozice mogu zamijeniti dagnjama ili sličnim morskim plodovima.

Sastojci: 

- 250 g očišćenih kozica 

- 400 g tjestenine po izboru 

- 3 češnja češnjaka 

- 100 ml bijelog vina 

- 3 žlice maslaca 

- 2 žlice maslinovog ulja 

- 1 vezica peršina 

Postupak:

1. Najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente.  

2. Za to vrijeme na tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite kozice, ne više od 3 minute. Kozice maknite iz tave, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pecite dok ne omekša. 

3. Zatim u tavu dodajte bijelo vino i sve skupa kuhajte nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice.  

4. U reducirani umak dodajte kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješajte i kuhaj još minutu do dvije.  

5. Kada je tjestenina gotova dodajte pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješajte. Tjesteninu poslužite uz čašu vina i uživajte u okusu Mediterana!

Vaša reakcija na temu