Kombinacija tjestenine i kozica idealna je za pripremu tijekom najtoplijih dana jer ne zahtijeva puno vremena provedenog pored štednjaka, a nudi cijelu paletu mediteranskih okusa.
Jednostavan recept donosi missGASTRO, uz napomenu da se kozice mogu zamijeniti dagnjama ili sličnim morskim plodovima.
Sastojci:
- 250 g očišćenih kozica
- 400 g tjestenine po izboru
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 vezica peršina
Postupak:
1. Najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente.
2. Za to vrijeme na tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite kozice, ne više od 3 minute. Kozice maknite iz tave, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pecite dok ne omekša.
3. Zatim u tavu dodajte bijelo vino i sve skupa kuhajte nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice.
4. U reducirani umak dodajte kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješajte i kuhaj još minutu do dvije.
5. Kada je tjestenina gotova dodajte pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješajte. Tjesteninu poslužite uz čašu vina i uživajte u okusu Mediterana!