Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠKRLETOVO Autohtoni vinski biser sve prepoznatljiviji

ŠKRLETOVO Autohtoni vinski biser sve prepoznatljiviji

Afterparty je organiziran u vinariji Voštinić-Klasnić u Graberskom Brdu

Škrletovo je boutique vinski festival koji se održava s ciljem promocije autohtone moslavačke sorte vina škrlet.

Danas, 10. lipnja u sklopu manifestacije 'Lipanjska pozornica' održalo se 'Škrletovo', manifestacija koja slavi moslavačku vinsku zvijezdu, u organizaciji Udruge Škrlet Moslavina, Turističke zajednice Ivanić-Grada i Grada Ivanić-Grada.  

'Škrlet je naša prednost i potencijal za razvoj vinarstva, vinogradarstva i turizma. Zajedno s proizvođačima i udrugama sustavno radimo na brendiranju i prepoznatljivosti te unapređenju proizvodnje kako bi dobili proizvod koji je poseban i jedinstven', rekao je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada.

Cilj manifestacije je promocija škrleta, kao idealnog osvježavajućeg vina za vruće ljetne dane. 'Osim vinskog dijela, u suradnji sa Hrvatskim društvom karikaturista izrađuju se karikature, sommelier Tomislav Popović će raditi radionicu o škrletu, a za sladokusce tu je i poslastica - čokoladne praline punjene škrletom', istaknula je Ana Gašparović, direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada.

Na ovogodišnjem Škrletovu predstavili su se vinari: Romić, Voštinić-Klasnić, Rukavina, Kezele, Florijanović, Mikša, Miklaužić i Lagena. 'Puno više ljudi prepoznaje i konzumira škrlet, te ga više restorana ima u svojoj ponudi u vinskim kartama i to ne samo u Zagrebu i okolici nego i u morskim destinacijama', naglasio je Janko Kezele, predsjednik Udruge Škrlet Moslavina.

Afterparty je organiziran u vinariji Voštinić-Klasnić u Graberskom Brdu.

Vaša reakcija na temu