Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TAJLANDSKI RECEPT Kremasti umak s piletinom

TAJLANDSKI RECEPT Kremasti umak s piletinom

Poslužite uz rižine rezance ili mirisnu basmati rižu

Crveni curry je tajlandski klasik koji pršti okusima, a da biste ga pripremili kod kuće, bit će vam potrebni i neki egzotični sastojci, poput curry-paste. Kupiti je možete u azijskim dućanima ili trgovinama sa začinima. Slasni umak s piletinom poslužite uz rižine rezance ili mirisnu basmati rižu.

Sastojci za crveni curry s piletinom:

- 400 g rižinih rezanaca

- 400 g pilećih prsa

- 1 crveni luk

- 150 g mrkve

- 6 češnjeva češnjaka

- 40 g svježeg đumbira

- 400 g pilećih prsa

- 150 g svježih mahuna

- 4 žličice paste od crvenog curryja

- 4 čili papričice

- 1 žličica smeđeg šećera

- 1 limeta

- 1 žličica mljevene paprike

- 1 žličica ribljeg umaka

- maslinovo ulje

- sol, papar.


Za ukrašavanje (prema želji):

- 3 žlice klica mungo-graha

- 10 grančica korijandera.


Priprema:

1. Rižine rezance prije kuhanja prelijte maslinovim uljem i kuhajte u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Nakon kuhanja ih ocijedite i ostavite da se prohlade, piše Punkufer

2. Luk, mrkvu, češnjak i đumbir ogulite i narežite na manje komade. Izrežite meso i očistite mahune.

3. Na vrućem ulju popržite češnjak i đumbir, pa dodajte curry-pastu i narezano meso. Pomiješajte, posolite, popaprite i pirjajte zajedno oko 5 minuta.

4. Zatim luk i nasjeckanu mrkvu pomiješajte s mesom, pržite još 5 minuta pa umiješajte kokosovo mlijeko i dodajte mahune.

5. Čili papričice operite, uklonite sjemenke i narežite ih na manje krugove. Zatim curry začinite smeđim šećerom, sokom od limete i ribljim umakom.

6. Pomiješajte i pospite čilijem. Pustite da se krčka 5 minuta. Gotovo jelo poslužujemo s rižinim rezancima posutim klicama i korijanderom.

Vaša reakcija na temu