Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Tri lagana ljetna načina kako pripremiti kukuruz

Tri lagana ljetna načina kako pripremiti kukuruz

Nutritivno bogatstvo

Ljeto je sezona mnogih plodova, ali malo što simbolizira ljeto poput sočnog klipa kukuruza.

Kukuruz je ne samo omiljena ljetna poslastica već i nutritivno bogata namirnica koja donosi brojne zdravstvene prednosti. Bez obzira na to kako ga pripremate, kukuruz je ukusan, hranjiv i svestran dodatak svakom obroku, piše Novi list.

Zašto je kukuruz tako dobar?


Kukuruz je bogat izvor ugljikohidrata, pružajući energiju potrebnu za svakodnevne aktivnosti. Osim toga, sadrži vlakna koja pomažu u probavi i održavanju zdravlja crijeva. Kukuruz također sadrži važne vitamine i minerale, uključujući vitamin C, magnezij i folat, koji su ključni za pravilno funkcioniranje organizma.

Još jedna prednost kukuruza je njegov sadržaj antioksidanasa, poput luteina i zeaksantina, koji su poznati po svojim svojstvima zaštite očiju. Ovi antioksidansi pomažu u smanjenju rizika od razvoja makularne degeneracije povezane sa starenjem, što čini kukuruz korisnim za održavanje dobrog vida.

Tri prijedloga za pripremu klipa kukuruza

Kuhani kukuruz s maslacem i solju

Najklasičniji način pripreme kukuruza je kuhanje. Stavite cijele klipove kukuruza u lonac s kipućom vodom i kuhajte 5-7 minuta, ili dok zrna ne postanu mekana.
Nakon što je kukuruz kuhan, poslužite ga s otopljenim maslacem i prstohvatom soli. Ovo je jednostavan, ali nevjerojatno ukusan način da uživate u prirodnoj slatkoći. kukuruza.

Pečeni kukuruz na roštilju

Ako tražite način da podignete okus kukuruza na novu razinu, pokušajte ga peći na roštilju. Ostavite listove kukuruza (koru) netaknutima, samo uklonite svilu. Namažite kukuruz maslacem, posolite i zatvorite koru.

Pecite na srednjoj vatri 15-20 minuta, povremeno okrećući, dok zrna ne postanu zlatna i lagano karamelizirana. Roštilj daje kukuruzu dimljeni okus koji savršeno nadopunjuje njegovu prirodnu slatkoću.


Kukuruz s aromatiziranim maslacem

Za nešto malo drugačije, pokušajte kombinirati kuhani ili pečeni kukuruz s aromatiziranim maslacem. Možete napraviti maslac s češnjakom, peršinom i parmezanom ili maslac s paprikom, limunovim sokom i koricom.

Jednostavno pomiješajte omekšali maslac s odabranim začinima i prelijte preko vrućeg kukuruza. Ovaj način pripreme dodaje bogatstvo okusa i čini svaki klip kukuruza pravom poslasticom.

Kukuruz je prava zvijezda ljetne sezone. Bilo da ga kuhate, pečete na roštilju ili pripremate s aromatiziranim maslacem, kukuruz je zdrav, ukusan i svestran dodatak vašoj ljetnoj prehrani. Iskoristite ovu sezonu da uživate u svim blagodatima kukuruza i otkrijete nove načine kako ga pripremiti.

Vaša reakcija na temu