Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com 8. MARES Underwater Photo Marathon Cup 2024

8. MARES Underwater Photo Marathon Cup 2024

Svjetski spektakl pod morem

Odbrojavanje je počelo za jedan od najiščekivanijih događaja u svijetu podvodne fotografije, 8. MARES Underwater Photo Marathon Cup, koji će se održati od 20. do 22. rujna 2024. na prekrasnom otoku Rabu, Hrvatska. Ove godine natjecanje, koje već tradicionalno organizira ronilački klub 'Roniti se mora' iz Zagreba, obećava biti veće i uzbudljivije nego ikad prije, privlačeći sudionike iz čak 17 zemalja diljem svijeta.

Od živopisnih koraljnih grebena Kube do kristalno čistih voda Turske, sudionici iz Austrije, Belgije, Bosne, Kine, Hrvatske, Kube, Danske, Njemačke, Mađarske, Italije, Nizozemske, Portugala, Srbije, Slovenije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država okupit će se na Rabu kako bi zabilježili ljepotu podvodnog svijeta.

Kao pravi međunarodni događaj, MARES Underwater Photo Marathon Cup izrastao je u prestižno natjecanje koje slavi umjetnost fotografije i istraživanje morskog okoliša. Ovo natjecanje pruža podvodnim entuzijastima jedinstvenu priliku da pokažu svoje vještine u hvatanju zadivljujućih slika života ispod površine, od jata riba u sinkroniziranom pokretu do živopisnih boja podvodnih ekosustava.

Rab: Raj za ronioce

Otok Rab, sa svojim bogatim morskim biološkim raznolikostima i netaknutim vodama, pruža savršenu pozadinu za natjecanje. Poznat kao 'Sretan otok', Rab se može pohvaliti mirnim vodama, bogatim morskim životom i skrivenim podvodnim blagom koje će fotografi istraživati tijekom događaja. Bilo da rone kroz špilje, susreću rijetke vrste ili jednostavno uživaju u živopisnim koraljnim vrtovima, sudionicima inspiracije neće nedostajati.

Partneri izvrsnosti

Natjecanje ovakvog opsega ne bi bilo moguće bez podrške izvanrednih sponzora i partnera. Glavni sponzor natjecanja je MARES, globalno priznati brend ronilačke opreme. No, uz veliku potporu TZG Raba, TZ Kvarnera i HTZ-a, sve ovo ne bi bilo moguće, jer su svojim doprinosom omogućili realizaciju ovog prestižnog natjecanja.

Natjecanje također podupiru tehnološki lideri poput Garmina i Mareluxa, te dugogodišnji medijski pokrovitelj Scubalife, Scuba Skener te Morski.hr, a svi su posvećeni promicanju ljepote podvodnog svijeta kroz inovacije i podršku ronilačkoj zajednici.

Među značajnim partnerima iz Hrvatske su Badurini, Subcraft, Yellow Store Hrvatska i Watch Centar iz Zagreba, kao i lokalni partneri poput Kron Diving, Mirko Diving Center, Hotel International Rab i KPA Amfora Rab, koji svojim uslugama i gostoprimstvom pomažu u organizaciji i osiguravaju nezaboravno iskustvo za sudionike i posjetitelje.

Međunarodni partneri, poput Divevolk, Fotografit,Fun & Sun – Dive & Travel, Ilike Liveaboard Indonesia, Karang Divers Bali i Deep Blue Dive Center, ZlaYart, daju dodatnu globalnu dimenziju natjecanju. Njihova podrška, uz lokalne partnere, omogućuje savršenu sinergiju lokalne zajednice i globalne ronilačke scene, čineći ovaj događaj priznatim i omiljenim među roniocima širom svijeta.

Sa ovakvom mrežom sponzora i partnera, MARES Underwater Photo Marathon Cup 2024 obećava nezaboravno iskustvo za sve sudionike i ljubitelje podvodne fotografije.

Umjetnost podvodne fotografije

Više od samog natjecanja, MARES Underwater Photo Marathon Cup slavi spoj umjetnosti i prirode. Podvodni fotografi imaju rijedak dar prevesti podvodni svijet u zadivljujuću vizualnu umjetnost, skrećući pažnju na krhkost morskih ekosustava dok inspiriraju napore za očuvanje okoliša.

Dok se natjecatelji pripremaju za prikaz svojih vještina, ovaj događaj će poslužiti kao podsjetnik na važnost zaštite svjetskih oceana. Svaka fotografija snimljena tijekom natjecanja nudi uvid u svijet koji je često skriven ljudskom oku, potičući dublje uvažavanje morskog okoliša.

Pridružite se avanturi

Za one koji će imati sreću prisustvovati događaju, Rab nudi više od samog natjecanja – to je prava ronilačka avantura. Sudionici i posjetitelji mogu istražiti najbolje ronilačke lokacije otoka, uživati u lokalnoj kuhinji i doživjeti gostoprimstvo lokalne zajednice.

Dok se svijet podvodne fotografije ove jeseni okreće prema Rabu, 8. MARES Underwater Photo Marathon Cup će još jednom nadahnuti i oduševiti. Radujemo se nevjerojatnim slikama koje će izaći iz dubina, slaveći ljepotu podvodnog svijeta i talent ronilaca koji ga bilježe.

Vaša reakcija na temu