Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Umro nakon što su mu odjednom izvađena 23 zuba i ugrađeno 12 implantata

Umro nakon što su mu odjednom izvađena 23 zuba i ugrađeno 12 implantata

'Nisam mislila da će tata umrijeti'

Muškarac u Kini umro je nakon što su mu izvađena 23 zuba i ugrađeno 12 implantata tijekom jedne operacije.

Preminuo je trinaest dana nakon operacije, a njegova kći tvrdi da se neprestano žalio na bolove nakon zahvata poznatog kao trenutačna obnova zubi, koju se preporučuje onima kojima nedostaju zubi ili implantati. Na društvenim mrežama napisala je da je umro od zatajenja srca.

'Nisam mislila da će tata umrijeti tako brzo. Nisam stigla ni voziti novi auto koji sam mu kupila', napisala je u objavi.

Gospodin Huang na zahvat je išao 14. kolovoza. Općinski zavod za zdravstvo u Yongkangu u međuvremenu je pokrenuo istragu, prenose lokalni mediji.

Privola koju je potpisao Huang potvrđuje da su mu implantati usađeni na mjesto umnjaka isti dan kada su zubi izvađeni, što stomatolozi smatraju neobičnim. Kako tvrde, razmak između vađenja stražnjih zubi i umetanja implantata trebao bi biti između tri i četiri mjeseca.

Prema javnim dokumentima, zahvat je izveo stomatolog s petogodišnjim iskustvom.

'Nećemo govoriti o tom slučaju s obzirom na to da je predan našem odvjetniku', rekao je jedan od zaposlenika klinike te dodao da će obavijestiti javnost ako bude novosti.

Xiang Guolin, voditelj Stomatološkog centra u Četvrtoj bolnici u Wuhanu, rekao je medijima da je neobično tijekom istog zahvata izvaditi 23 zuba, a da je norma izvaditi njih 10 do 12, prenosi Dnevnnik.hr.

Vaša reakcija na temu