Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pexels Umak od rajčica za zimnicu: Jednostavan recept koji čuva okus ljeta

Umak od rajčica za zimnicu: Jednostavan recept koji čuva okus ljeta

Savršen način da zimi uživate u domaćim rajčicama

Priprema domaćeg umaka od rajčica savršen je način da sačuvate okus ljeta i obogatite svoje zimske obroke. Evo jednostavnog recepta koji svatko može isprobati.

Sastojci:

- 5 kg zrelih rajčica

- 2 glavice luka

- 4 češnja češnjaka

- 1 dl maslinovog ulja

- 2 žlice šećera

- 1 žlica soli

- Svježi ili sušeni bosiljak po želji

Priprema:

Rajčice operite, ogulite i nasjeckajte na komade.

Luk i češnjak sitno nasjeckajte te ih kratko popržite na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti.

Dodajte rajčice, šećer i sol, te kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta, povremeno miješajući.

Po želji dodajte bosiljak i još kratko kuhajte.

Gotov umak usitnite štapnim mikserom ili ga ostavite s komadima rajčice, ovisno o preferenciji.

Vrući umak sipajte u sterilizirane staklenke, dobro zatvorite i odmah okrenite naopako da se stvori vakum.

Ovaj domaći umak možete koristiti kao osnovu za tjesteninu, pizzu ili kao dodatak jelima tijekom cijele zime. Savjet: rajčice birajte potpuno zrele i sočne kako bi umak imao intenzivan i prirodan okus.

Vaša reakcija na temu