Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Thorsten Frenzel from Pixabay Uz dodatak balzamičnog octa napravite malo drugačiju tjesteninu

Uz dodatak balzamičnog octa napravite malo drugačiju tjesteninu

Dovoljno je nekoliko kapi

Balzamični ocat karakterističnog je slatko-kiselkastog okusa pa ga je moguće kombinirati sa svim jelima, od predjela do deserta, uključujući i neke dobro poznate i ukusne koktele.

Dovoljno je nekoliko kapi da jelo od mesa, ribe, odležanih sireva, voća ili vrhnja bude jedinstveno, piše Novi list.

Sastojci

160 g tjestenine

50 g dimljene slanine narezane na kockice

60 g crvenog radiča

2 češnja češnjaka

100 ml suhog bijelog vina

1 žlica balzamičnog octa

Priprema

Slaninu narežite na kockice, a crveni radič narežite, operite i osušite.

U tavu stavite ulje, češnjak i popržite. Dodajte slaninu, papar i vino. Kratko pecite na jakoj vatri.

Dodajte radič i promiješajte. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i na kraju dodajte i nju ostalim sastojcima u tavi.

Poslužite još vruće na tanjuru uz nekoliko kapi balzamičnog octa.

Vaša reakcija na temu