Šibenski arhipelag ove sezone dobio je novo gastronomsko odredište koje spaja hrvatsku obalu s atmosferom najpoznatijih talijanskih rivijera. Restoran Capri na otoku Kaprije, pod vodstvom chefa Enrica Krluka, privlači goste upravo onim što nudi - autentičan talijanski vibe u srcu Jadrana.
Tri etaže za potpuni doživljaj
Koncepcija restorana osmišljena je kao kompletan doživljaj odmora. Već na dolasku gosti mogu koristiti ležaljke za potpuno opuštanje uz more. Etažu iznad nalazi se novootvoreni bar gdje posjetitelji mogu provesti opuštajuće trenutke - ponekad uz DJ-a koji pušta glazbu, a ponekad uz žive nastupe saksofonista i bongosaša. Gornja etaža rezervirana je za restoran s pogledom na arhipelag.
Kuhinja koja zadovoljava sve ukusе
Chef Enrico Krluk stvorio je jelovnik koji istovremeno zadovoljava potrebe domaćih i stranih gostiju, ali na neočekivan način. Domaći posjetitelji traže internacionalnu kuhinju koju chef priprema zahvaljujući svojem bogatom iskustvu - sushi koji je izučio u Japanu te tapase usavršene u Michelinovom restoranu na Gran Canariji. S druge strane, strani gosti traže upravo ono što je lokalno, pa im chef priprema domaću ribu na različite načine - od klasičnih gradela i ribe u soli do tune odležane u pčelinjem vosku, tehnike koja spaja lokalne namirnice s internacionalnim pristupom.
Otvorenje sezone uz poznate goste
Na nedavnom otvorenju sezone podršku je došao dati i Stipe Drviš, Enricov bliski prijatelj s kojim dijeli strast prema boksu. Dvojica su tijekom večeri dijelila uspomene iz vremena kada su se zajedno bavili boksom, što je dodatno naglasilo opuštenu atmosferu koju restoran želi stvarati. Otvorenje je također označilo predstavljanje novog bara koji postaje srce društvenog života restorana, gdje se gosti mogu opustiti prije večere ili produljiti večer uz koktele.
Destinacija koja mijenja percepciju otoka
Capri na Kapriju pokazuje kako se može stvoriti autentična talijanska atmosfera na hrvatskom otoku, ne kopiranjem već prilagođavanjem. Ovaj pristup privlači goste koji traže nešto poznato u novom okruženju - talijanski šarm na Jadranu. Restoran radi tijekom turističke sezone, a rezervacije se preporučuju zbog rastućeg interesa posjetitelja koji dolaze brodom iz Vodica ili vlastitim jahtama.