Foto: Pixabay DESTINACIJE ZA PUTOVANJE Rumunjska - povoljna, a senzacionalna

DESTINACIJE ZA PUTOVANJE Rumunjska - povoljna, a senzacionalna

Evo što vrijedi posjetiti

Prilikom planiranja putovanja, budžet je vjerojatno najvažniji segment. Putovanje u Bukurešt u Rumunjsku izvrsna je ideja za one koji bi negdje otišli, a nisu u mogućnosti previše potrošiti.

Naime, Bukurešt je po pitanju cijena iznimno povoljan grad. Istovremeno, ondje se kriju brojne atrakcije koje itekako vrijedi obići.

Parlament, koji se prostire na 365.000 kvadrata, sa svojih više od 1000 prostorija, svakako je najpoznatiji. Riječ je o drugoj najvećoj administrativnoj zgradi na svijetu. Njenu je izgradnju zatražio diktator Nikolaj Ceaușescu.

Vrijedi posjetiti i Muzeul Satului. Nalazi se na otvorenom, odnosno u parku kralja Mihaela I. Muzej prikazuje tradicionalni rumunjsku život na selu te 272 autentične seljačke kuće i farme iz svih dijelova države. 

Turisti ne zaobilaze ni park Herastrau gdje se nalazi znamenitost koja podsjeća na Pariz - Slavoluk pobjede. Izgrađen je od drva 1878. godine kada je Rumunjska postala neovisna, ali se više puta obnavljao. 

Putovanje u Rumunjsku ne bi trebalo stati samo na Bukureštu. Tri sata vožnje potrebno je do Transilvanije gdje se nalazi dvorac grofa Drakule. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(108837, "");
Pregledaj komentare
29