SKUPO I ISPLATIVO: Šibenska tvrtka Capax bila je jedini hrvatski izlagač na ovogodišnjem Monaco Yacht Showu

SKUPO I ISPLATIVO: Šibenska tvrtka Capax bila je jedini hrvatski izlagač na ovogodišnjem Monaco Yacht Showu

Klijenti su im vlasnici jahti ili njihov menadžment, osiguravajuća društva te brodogradilišta i marine kojima je potrebna pomoć pri upravljanju procesima gradnje, remonta ili održavanja jahti

Nakon četiri godine, hrvatska nautička industrija imala je ponovno svog predstavnika na ovogodišnjem Monaco Yacht Showu koji se održao proteklog vikenda. Jedan od 580 izlagača iz 38 država svijeta bila je i šibenska tvrtka Capax.

Na iznimno konkurentnom tržištu refita i brodo-popravljačkih djelatnosti u segmentu jahti i megajahti, Capax se posljednjih godina profilirao u jednog od najpouzdanijih partnera na Mediteranu. Klijenti su im vlasnici jahti ili njihov menadžment, osiguravajuća društva te brodogradilišta i marine kojima je potrebna pomoć pri upravljanju procesima gradnje, remonta ili održavanja jahti. Specijalizirani su za tehnički menadžment, konzalting i nadzor u gradnji i remontu brodova, dijagnostiku, servis i popravak brodskih motora, cjelokupno održavanje jahti i megajahti te pregled i inspekciju s procjenom vrijednosti za osiguranja, prodavatelje ili nove vlasnike. Ovlašteni su serviser najzastupljenijih brodskih motora i pogona u ovom segmentu tržišta - Caterpillar, MTU, John Deere, ZF. Imaju urede i u susjednim zemljama, Albaniji i Crnoj Gori, a privode kraju i investiciju od 2,1 milijuna eura uloženih u izgradnju i opremanje novog poslovnog prostora s praktikumom, laboratorijem za analizu ulja te stanicu za ispitivanje brodskih motora. 


- Tijekom ova četiri dana, u Monacu je izloženo najbolje što ova industrija nudi, a pod tim su i 121 najimpresivnije megajahte na svijetu ukupne vrijednosti preko 3 milijarde eura. Jako smo zadovoljni ostvarenim učinkom sudjelovanja na sajmu i vjerujemo da će nam donijeti još brodova na servis i remont u Hrvatsku. Također, želja nam je potaknuti i druge domaće tvrtke da nam se pridruže sljedećih godina. U tome, vjerujem, da ćemo dobiti i podršku nadležnih institucija jer izlagati u Monacu je jako skupo, no može biti i isplativo - izjavio je Teo Petričević, direktor tvrtke koja zapošljava 20 djelatnika i ostvaruje godišnju stopu rasta od oko 15 posto.

U Capaxu tvrde kako su osnovni razlozi njihovih dobrih poslovnih rezultata kvalitetan upravljački kadar i kontinuirano ulaganje u zaposlenike.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14