Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ALKOHOLIZIRAN U PROMETU Policija objavila detalje nesreće koju je izazvao župan Vukovarsko srijemske županije

ALKOHOLIZIRAN U PROMETU Policija objavila detalje nesreće koju je izazvao župan Vukovarsko srijemske županije

Dekanić je imao 0,82 promila

Policija je objavila detalje prometne nesreće koju je izazvao Damir Dekanić (53), župan Vukovarsko-srijemske županije. 

Nesreća se dogodila 19-lipnja oko 21.25 sati. Dekanić je imao 0.82 promila alkohola u organizmu i vozio je Renault u smjeru Jarmine. Nije prilagodio brzinu i na dijelu gdje se odvijaju radovi je udario u stražnji dio Peugeota kojeg je vozio pijani 29-godišnjak. On je imao 2,12 promila i nije bio vezan. 

Peugeot je nakon sudara odbačen te udara u Citroen kojeg je u koloni zaustavio 30-godišnjak. Citroen se također odbio i udario u Opel kojeg je 58-godišnji vozač zaustavio na semaforu. U nesreći je ozlijeđeno petero ljudi. Radi se o lakšim ozljedama koje su zadobili 0-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Dekaniću i 29-godišnjaku su privremeno oduzete dozvole i automobili koje su vozili. 

'Po zaprimanju rezultata analize krvi i urina protiv obojice slijede odgovarajuće prijave uz izricanje i zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama', izvijestila je policija.

Vaša reakcija na temu