Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH/F. Klen Anušić objavio Kundidovo pismo: 'NATO nije strana u sukobu'

Anušić objavio Kundidovo pismo: 'NATO nije strana u sukobu'

Vezano uz Milanovićevu zabranu dolaska na saborski odbor za obranu

Ministar obrane Ivan Anušić objavio je na Facebooku pismo koje mu je poslao načelnik Glavnog stožera vojske Tihomir Kundid, a vezano uz Milanovićevu zabranu dolaska na saborski odbor za obranu. Milanović se protivi misiji NATO-a za pomoć Ukrajini, tvrdeći da je to ulazak NATO-a u rat te da će pripadnici NATO-a sudjelovati na terenu u Ukrajini.

'NATO nije strana u sukobu'

'Pošto je predsjednik Milanović već dvaput zabranio načelniku Glavnog stožera general-pukovniku Tihomiru Kundidu da sudjeluje na matičnom saborskom Odboru za obranu i zastupnicima i javnosti iznese činjenice o aktivnosti NSATU, zatražio sam da načelnik meni, kao moj i predsjednikov glavni vojni savjetnik, napiše izvješće o toj NATO aktivnosti. To sam izvješće pročitao danas na Odboru za obranu i time jasno demantirao neistine koje o NSATU u javnost plasira Milanović i njegovi emisari koje šalje na Odbor za obranu', poručuje Anušić.

'Načelnik je jasno napisao kako je posebno naglašeno da NATO nije niti će postati strana u oružanom sukobu kao posljedica ove aktivnosti. Teritorijalno, provedba plana je isključivo na teritoriju zemalja članica NATO-a. Sada je posve očito zašto je Milanović dvaput spriječio načelnika da na saborskom Odboru za obranu zastupnicima i javnost kaže istinu', napisao je Anušić.


Vaša reakcija na temu