Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Damir Kajin: Bernardić je zbog lošeg rejtinga žrtvovao vlastitu stranku u Istri

Damir Kajin: Bernardić je zbog lošeg rejtinga žrtvovao vlastitu stranku u Istri

Borit ćemo se svim silama protiv najvećeg neprijatelja, brzopoteznih šerifa koji nauštrb naše zemlje pune svoje džepove

U strahu su velike oči, a iz straha i zbog lošeg rejtinga Bernardić je sklopio koaliciju s IDS-om žrtvujući vlastitu stranku u Istri - poručio je Damir Kajin, nositelj liste u 8. izbornoj jedinici koalicije stranaka Demokrati i Hrvatski laburisti. 

Na danas održanoj konferenciji za medije koja je počela točno u 10 i 10, simbolično najavljujući i temelje izbornog programa koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista, Kajin je komentirao kako ni SDP ni IDS ne rade u korist hrvatskih građanki i građana već im je primaran cilj sačuvati monopol i pozicije. Čak i među članovima IDS-a i SDP-a vlada veliko nezadovoljstvo i negodovanje zbog perfidne izborne trgovine koja čuva samo one na vrhu i njihove vlastite interese, komentirao je Kajin. 

- Ljudima je u Istri i na Kvarneru dosta prodavanja magle koja našu zemlju vodi u provaliju i skretanje u krajnje desno. Istra, Kvarner i cijela Hrvatska su na prekretnici. Prijeti nam velika opasnost ako opstane koalicija Plenković i Škoro, a ni Bambi, niti Bero nisu rješenje jer im ljudi ne vjeruju. Dosljednom borbom protiv korupcije možemo najbezbolnije premostiti tešku ekonomsku krizu koja nam je na dovratniku i očuvati temelje demokracije - upozorio je Kajin.

- U Istri su prazni hoteli, turističke agencije ne prodaju aranžmane za Istru i Hrvatsku, sve vezane djelatnosti uz turizam, od poljoprivrede preko event menadžment industrije, kulture, umjetnika su na koljenima. Naše sezonske radnice i radnici su bez prihoda, a i onima koji rade i ovise o minimalcu prijete otkazi. U izbornom se vremenu trči za ulaznim mjestom i ugodom saborske fotelje i tome svjedoče naši građani koji su krajnje nezadovoljni - kazala je Maja Šarić, predsjednica Demokrata Istre. 

Šarić smatra kako su dvije velike gospodarske djelatnosti čuvale ekonomiju ovog kraja, a to je brodogradnja i turizam. Brodogradnja je, odavno uništena, usprkos činjenici da je ova grana industrije mogla biti zamašnjak za razvoj, između ostaloga, malog i srednjeg poduzetništva, razvoj novih tehnologija, stvaranja dodatne vrijednosti, otvaranje radnih mjesta. 

- Korona kriza skinula je sve maske lošeg upravljanja svih ovih godina, ne samo u Istri veći i cijeloj Hrvatskoj. Naša Istra, Kvarner, Dalmacija, regije ovisne o turizmu spale su na prosjački štap. Nekad dika i ponos, danas regije koje ne znaju kuda će sutra krenuti.“ – rekla je Šarić. Smatra kako je sada trend spominjati poljoprivredu kao jedini spas gospodarstva, što je opet ponovno ponavljanje istog obrasca krivog upravljanja. Trebamo cjelovito restrukturirati gospodarski sektor koji ne smije biti ovisan niti o jednoj djelatnosti, no može biti uže fokusiran kako bi se iskoristili postojeći hrvatski resursi - kazala je Šarić.

- Istra, Kvarner i cijela Hrvatska umorne su od nepravdi. Pozivam sve građanke i građane koji znaju da Bero i Bambi nisu rješenje da biraju odgovorno. Jedino zajednički možemo ovoj nepravdi stati na kraj. Dragi ljudi, trebamo vas uz nas. Borit ćemo se svim silama protiv najvećeg neprijatelja, brzopoteznih šerifa koji nauštrb naše zemlje pune svoje džepove. Izađite na izbore, pokažimo im kako je to kad se bira odgovornost - zaključio je Kajin.

Vaša reakcija na temu