Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com DORH se oglasio o aferi s RBA: Pritisak na pravosuđe je nedopustiv

DORH se oglasio o aferi s RBA: Pritisak na pravosuđe je nedopustiv

Banka je u oglasu u kojem su tražili PR agenciju navela vršenje pritiska na Ustavni sud

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske oglasilo se o aferi RBA koju je otkrio Index u nedjelju kada su objavili dokumente koji dokazuju da je Raiffeisen banka natječajem tražila PR agenciju koja će vršiti pritisak na Ustavni sud i druge sudove u slučaju švicaraca. 

DORH se o skandalu s Raiffeisen bankom oglasio na Indexov upit. 

- Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) smatra da je bilo kakav pritisak na rad bilo koje pravosudne institucije, uključujući i državno odvjetništvo, neprihvatljiv, a vezano za Vaše pitanje odgovaramo kako će nadležno državno odvjetništvo, kao i uvijek do sada, ako iz javno dostupnih informacija, informacija dostavljenih mu od strane tijela nadzora, tijela otkrivanja ili nekog drugog podnositelja, zaključi da postoji relevantan stupanj sumnje da bi pritisak kojeg navodite u Vašem upitu predstavljao počinjenje kaznenog djela za koje se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti, u cilju progona poduzeti zakonom propisane radnje - stoji u odgovoru DORH-a za Index. 

Vaša reakcija na temu