Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 GOTOVINA U KNINU Ono za naš narod sudbonosno vrijeme zauvijek nas je povezalo

GOTOVINA U KNINU Ono za naš narod sudbonosno vrijeme zauvijek nas je povezalo

Četvrt stoljeća je prošlo od Oluje

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu oslobodilačke operacije Oluja. Središnja svečanost održava se u Kninu u nazočnosti državnog vrha - stigla je cijela Vlada, predstavnici braniteljskih udruga, a govor na glavnom kninskom Trgu Ante Starčevića održao je general Ante Gotovina.

- Četvrt stoljeća je prošlo od VRO-a koja je odredila budućnost naše domovine, početak kraja rata i uspostavu mira na ovim prostorima - kazao je Gotovina

Obratio se državnom vrhu, braniteljima i ostalima i čestitao Dan domovinske zahvalnosti.

- Ono za naš narod sudbonosno vrijeme zauvijek nas je povezalo. Zajedništvo i upornost od početka Domovinskog rata pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ratnog ministra obrane Gojka Šuška i svih načelnika bile su presudne odlike da u posebno nepovoljnim i teškim ratnim okolnostima gradimo Hrvatsku vojsku sposobnu obraniti se, okončati nametnut rat i stvoriti pretpostavke za trajni mir. Strahote rata, godine patnji i stradanja nevinih, žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje, u kolektivnoj su svijesti našeg naroda, ugrađeni u temelje hrvatske državnosti. S ponosom i tugom sjećamo se naših prijatelja, poginulih i umrlih suboraca - rekao je, prenosi N1.

Dodao je kako smo kroz naučene lekcije naše burne povijesti, jači, bolji ljudi, spremni s optimizmom promišljati za bolje sutra u novom poglavlju. 

- Ovih 25 godina života u miru i sigurnosti Hrvatska se razvija i gradi u modernu europsku demokraciju, socijalno pravednu državu koja brine o najmanjima i najpotrebnijima jer oni su ogledalo stanja našeg društva, državu u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti uživaju sigurnosti i slobode, jednaka prava i obaveze. Zajedništvom svih nas ostvarit ćemo postavljene ciljeve i odgovoriti na sve izazove vremena u kojem  živimo. Na tom putu želim nam uspjeh uz Božju pomoć - dodao je.

Vaša reakcija na temu