Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Grdović: Moj zadatak je bilo naštetiti Škori i to sam uspio, sve je to dogovor koji smo imali

Grdović: Moj zadatak je bilo naštetiti Škori i to sam uspio, sve je to dogovor koji smo imali

'Izlazak na ove izbore je bio da pripremimo teren za lokalne izbore, na kojima će Kerum pobijediti za gradonačelnika Splita'

Mladen Grdović tvrdi da su on i Željko Kerum s HDZ-om dogovorili i proveli taktiku oduzimanja dijela glasova Domovinskom pokretu Miroslava Škore.

Ispričao je to za 24 sata, opisujući iskustva iz kampanje za parlamentarne izbore, koji su završili uvjerljivom pobjedom Andreja Plenkovića i HDZ-a.

'Odradio sam što sam trebao. Moj zadatak je bilo naštetiti Škori i to sam uspio. Sve je to dogovor koji smo imali', rekao je Grdović.

Potom je objasnio zašto su se on i Kerum upustili u takvu političku igru.

'Izlazak na ove izbore je bio da pripremimo teren za lokalne izbore, na kojima će Kerum pobijediti za gradonačelnika Splita', riječi su popularnog pjevača.

Nije izravno rekao što su to on i bivši splitski gradonačelnik dogovorili s HDZ-om, ali se može zaključiti kako su na parlamentarne izbore izašli kako bi privukli dio glasova koji bi inače otišli Škori. Očito, očekuju da će im HDZ tu uslugu vratiti na lokalnim izborima iduće godine.

Priča zvuči neobično kada se u obzir uzme to da je trenutni splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, član HDZ-a. Do sada nije bilo naznaka da se Krstulović Opara namjerava povući nakon isteka mandata.

Kerum i Grdović nisu se proslavili na izborima održanim. Lista nazvana 'Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka' dobila je povjerenje 2,89 posto birača. Nositelj liste Kerum osvojio je tek 2706 preferencijalnih glasova, a Mladena Grdovića, koji je bio na drugom mjestu, zaokružila su svega 364 građana. Usprkos tome, Grdović je očito uvjeren da im je plan uspio.

Pjevač je u istom razgovoru opisao i kako je Miroslavu Škori pomogao na početku njegove glazbene karijere.

'Stvorio sam Škoru. Došao je s pjesmom 'Dugo polje' u tadašnji Jugoton, a ja sam nagovorio ljude da to snime. To je sad poznata 'Ne dirajte mi ravnicu'. Neka me demantira', poručio je Grdović za 24 sata.

Vaša reakcija na temu