Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hod za život zbog diskriminacije traži zaštitu zaposlenika Grada Zagreba od Možemo

Hod za život zbog diskriminacije traži zaštitu zaposlenika Grada Zagreba od Možemo

Uputili su dopis pučkoj pravobraniteljici i DORH-u

Hod za život uputio je dopis pučkoj pravobraniteljici Šimonović Einwalter i glavnoj državnoj odvjetnici, Hrvoj-Šipek o protuustavnom, protuzakonitom i diskriminatornom postupanju Grada Zagreba prema svojem zaposleniku, dr.sc. Darku Richteru.

- Dr. Richter je naveo da su ga, nakon što je izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, predstavnici nove gradske vlasti stranke Možemo, odnosno, članovi Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, opetovano upozoravali da kao ravnatelj bolnice ne smije sudjelovati u Hodu za život. S obzirom na iskustvo dr. Richtera, zabrinjava mogućnost da bi stranka Možemo na izravan ili neizravan način mogla provoditi protuustavnu i protuzakonitu diskriminaciju više od 3200 zaposlenika Grada. Držimo da nadležne institucije trebaju istražiti navode dr. Richtera te zaštititi zaposlenike Grada Zagreba od ograničavanja slobode misli i govora, okupljanja ili bilo kakve zakonite aktivnosti u njihovom slobodnom vremenu od strane poslodavca. Diskriminacija je zabranjena u svim područjima, a osobito u području rada i radnih uvjeta što uključuje kriterije za odabir i uvjete pri zapošljavanju - priopćio je Hod za život.

- Budući da postoji sumnja u čin kažnjivog djela iz Zakona o suzbijanju diskriminacije i dr. od strane aktualne vlasti Grada Zagreba, odnosno stranke Možemo, zatražili smo od DORH-a da se protiv osumnjičenih osoba u tom smislu i pokrene odgovarajući postupak - poručili su iz Hoda za život, inicijative koja podržava neotuđivo pravo svih ljudi na život od začeća do prirodne smrti, posebice najranjivije nerođene djece, javlja Narod.hr. 

Vaša reakcija na temu