Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mate Radeljić: Kolinda Grabar-Kitarović mi je ponudila da sudjelujem u njezinoj kampanji kao 'tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati'

Mate Radeljić: Kolinda Grabar-Kitarović mi je ponudila da sudjelujem u njezinoj kampanji kao 'tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati'

Bivši savjetnik predsjednice reagirao je na njezine tvrdnje koje je iznijela jučer na RTL-u u vezi njegove smjene

Bivši savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović, Mate Radeljić, reagirao je na njezine izjave iz sinoćnjeg sučeljavanja vezane uz njegov odlazak s Pantovčaka.

- Imam pravo mijenjati savjetnika. Nisam tražila od SOA-e da bude smijenjen. Druga priča je to što je on dezinformirao javnost - kazala je Kolinda Grabar-Kitarović, a Radeljić tvrdi da je u debati na RTL-u javno lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da ga je smijenila s dužnosti jer je to bio njegov osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u.

- Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je 'Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore'. Ponudila mi je da sudjelujem u njezinoj kampanji kao 'tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati', a za taj posao mi je ponudila i konkretan financijski iznos - napisao je Radeljić u priopćenju. 

To je, kaže, odbio i odlučio objaviti sve okolnosti pod kojima je razriješen dužnosti. 

- Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat", navodi se u Radeljićevoj reakciji, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu