Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Optužila partnera da je vara, bacila petardu na njega pa završila 30 dana u zatvoru

Optužila partnera da je vara, bacila petardu na njega pa završila 30 dana u zatvoru

'Zbog alkohola zakoči sebe i sve oko sebe'

Ivana (32) je osuđena na 30 dana bezuvjetnog zatvora jer je u naletu ljubomore i pod utjecajem alkohola vrijeđala muža (28) te na njega bacila petardu, piše Danica.

Prema presudi, učinila je to u lipnju ove godine oko 10.50 sati na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu u šatoru gdje su se Ivana i njezin Robert redovno družili.

'Vrijeđala je izvanbračnog supruga pogrdnim riječima 'Kurvin sine, je*em ti mater, nećeš biti s drugom' i slično, što je kod Roberta izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva.

Potom je u njegovu smjeru bacila petardu koja je detonirala. Dakle, ponovila je psihičko nasilje u obitelji na štetu izvanbračnog supruga', navodi sutkinja u presudi.

Ima drugu

Osim toga, određena joj je mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji na udaljenosti manjoj od 20 metara od mjesta gdje žrtva radi, živi i redovito se kreće, i to u trajanju od jedne godine.

Ivani je sudskom presudom izrečena i zaštitna mjera obveznog liječenja od alkohola u trajanju do jedne godine. Nakon incidenta odmah je strpana 15 dana u zatvor, pa ima odslužiti još toliko.

Ivana se na sudu branila kako je u zadnja dva-tri dana primijetila i posumnjala da ima drugu djevojku. Ipak, ne sjeća da bi ga vrijeđala, ali dopušta mogućnost da mu je izgovorila ružne riječi, budući da je bila jako pijana.

Što se tiče navoda da je bacila petardu u njegovom smjeru, navodi da to nije točno te da mu je uzela petardu i iskoristila priliku da ju baci prema grmlju, a ne prema njemu. Nije ga imala namjeru ozlijediti. Ivana je otkrila kako su se često družili u njegovu šatoru, gdje im je dolazilo i društvo.

Puna duše

Muž je objasnio činjenicu da su tog dana bili u šatoru: 'Stavio sam šator tamo gdje su gradski vrtovi jer mi otac ne dopušta da konstantno živim s njim zbog problema koje imam s Ivanom i prekomjernim konzumiranjem alkohola'.

'Tada je došla Ivana sa stvarima, bila je vidno pijana i počela je vikati na mene da neće to samo tako proći, da zna za mene i L. koja je inače naša zajednička poznanica, no ja nisam toliko u komunikaciji s njom.

Ivana je inače marljiva i brižna osoba, puna duše koja bi mogla puno postići, ali zbog tog alkohola zakoči sebe i sve oko sebe', naglasio je izvanbračni suprug Robert.

Vaša reakcija na temu